Αρχική Τεχνολογία Ariel Atom V8 μια Φόρμουλα 1 για δημόσιο δρόμο.

Ariel Atom V8 μια Φόρμουλα 1 για δημόσιο δρόμο.

by Andreas Rekopoulos

Το τελευταίο δημιούργημα της εταιρίας Ariel, μιά “φόρμουλα 1” με όνομα Ariel Atom V8, με κόστος που ανέρχεται στις 150.000£ είναι ένα από τα γρηγορότερα αν όχι το γρηγορότερο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στον κόσμο. Με βάρος μόλις 550 κιλά και ιπποδύναμη 500 άλογα, το Ariel Atom V8 κυριολεκτικά ντροπιάζει αυτοκίνητα που κοστίζουν τα δεκαπλάσια χρήματα.

Με πάνω από 900 άλογα ανά τόνο αναλογία κιλών-ίππων, το δημιούργημα της Ariel επιτυγχάνει 0-100 χιλιόμετρα σε 2.3 δευτερόλεπτα, 0-200 χιλιόμετρα σε 5.4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 322km/h. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι ο απόλυτος χειρισμός του αυτοκινήτου.

Με αεροδυναμική και στήσιμο που φωνάζουν κατευθείαν Formula 1 το Ariel Atom V8 είναι τόσο γρήγορο που ξεπερνάει σε χρόνους πίστας ακόμη και μονοθέσια αγωνιστικά κατηγορίας GP2. ‘Ετσι αποτελεί υπόδειγμα υψηλής μηχανικής, διότι επιτυγχάνει απίστευτες επιδόσεις με πρωτοφανώς χαμηλό κόστος. Παράλληλα ο ακραία αφαιρετικός σχεδιασμός του έχει μια μοναδική γοητεία. Το Atom έχει ξεγυμνωθεί από οτιδήποτε διακοσμητικό στον βωμό του χαμηλού βάρους. Έτσι μοιάζει με μια ακτινογραφία αυτοκινήτου ή με έναν πολύπλοκο μηχανισμό ακριβείας που κινείται με απίστευτη ταχύτητα.

Οι τεχνικές λύσεις που ακολουθήθηκαν για να κρατηθεί το βάρος στα 550 κιλά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές, εκτός  από τα συνήθη περιφερειακά από ανθρακονήματα, τις ζάντες μαγνησίου και τα ποικίλα εξωτικά κράματα που χρησιμοποιούνται, ακόμη και ο κινητήρας εξελίχθηκε από το μηδέν για το Atom. Επειδή οι παραδοσιακοί κινητήρες αυτοκινήτων θεωρήθηκε ότι έχουν μεγάλο βάρος, η Ariel εξέλιξε ένα κινητήρα V8 χωρητικότητας 3 λίτρων, οποίος προήλθε από την συνένωση δύο κινητήρων μοτοσυκλετών της SUZUKI.

Το Atom V8 είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, όμως η Ariel έχει στην γκάμα της και αρκετά άλλα μοντέλα που προσφέρουν εξίσου απίστευτες συγκινήσεις με τιμές που ξεκινάνε από 35.000£.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.