Αρχική Σπίτι & Design Βιβλιοθήκη και Διαχωριστικό χώρου Naturoscopie I.

Βιβλιοθήκη και Διαχωριστικό χώρου Naturoscopie I.

by Andreas Rekopoulos
Naturoscopie I Bookcase Room Divider Noe Duchaufour-Lawrance

Η Naturoscopie I είναι μια πολύ ιδιαίτερη βιβλιοθήκη σχεδιασμένη από τον Γάλλο Noé Duchaufour-Lawrance η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαχωριστικό χώρου.

Η έμπνευση πίσω από το σχεδιασμό του ιδιαίτερου κομψού αυτού αντικειμένου είναι οι βασικές δομές της φύση. Από τα κύτταρα ως τα άστρα και τα πλανητικά συστήματα, η φύση «χτίζει» χρησιμοποιώντας διασυνδεδεμένα στοιχεία. Αυτές τις «γλυπτές» φυσικές δομές θέλησε να αναπαράγει και ο Noé Duchaufour-Lawrance όταν σχεδίασε την βιβλιοθήκη Naturoscopie I.

Με την πρώτη ματιά η Naturoscopie I φαίνεται σαν μια βιβλιοθήκη με μεταλλικό σκελετό και ξύλινα ράφια. Όταν την παρατηρήσει όμως κάποιος καλύτερα γίνεται εμφανές ότι τα υλικά κατασκευής της είναι πολύ πιο εξεζητημένα. Ο κομψός σκελετός της που έχει την μορφή μοντέρνου γλυπτού είναι φτιαγμένος από μασίφ carbon fiber, ενώ τα ράφια είναι από κυψελώδης δομής αεροπορικό αλουμίνιο. Το χρυσό-ροζ χρώμα τους είναι αποτέλεσμα ειδικής βαφής η οποίο περιέχει μέσα σκόνη χαλκού, έτσι επιτυγχάνεται το γυαλιστερό και ιδιαίτερο χρώμα τους.

Η Βιβλιοθήκη / Διαχωριστικό χώρου Naturoscopie I είναι κομμάτι μιας ιδιαίτερης συλλογής σχεδιασμένης αποκλειστικά για την γκαλερί Galerie BSL του Παρισιού και βγήκε σε μόλις οκτώ αριθμημένα και άκρως συλλεκτικά κομμάτια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.