Αρχική Home Decor Ένα πραγματικό “κλειδί” USB από την Lacie.

Ένα πραγματικό “κλειδί” USB από την Lacie.

by Andreas Rekopoulos
LaCie key USB stick

Η γνωστή εταιρία κατασκευής αποθηκευτικών μέσων LaCie ανέθεσε τον σχεδιασμό των τελευταίων της usb sticks στους 5.5 designers, οι οποίοι από ότι φαίνεται πήραν τον αγγλικό όρο “usb key” κυριολεκτικά.

Έτσι σχεδίασαν μια σειρά από usb sticks τα οποία μοιάζουν σε σχήμα με τυπικά κλειδιά πόρτας. Η σειρά περιλαμβάνει διάφορα σχέδια με έξυπνες ονομασίες όπως “I am a key”, “Whizkey” και “Its a key”. Τα usb keys είναι κομψά και πρακτικά gadget, καθώς ταιριάζουν τέλεια σε ένα μπρελόκ ανάμεσα σε άλλα κλειδιά. O έξυπνος σχεδιασμός τους απέδωσε ήδη ένα Gold IDEA Award καθώς και ένα Red Dot Design Award για το 2010.

Το να βλέπει κάποιος τα Lacie USB Keys τοποθετημένα σε ένα PC ή ένα Laptop είναι σίγουρα ένα διασκεδαστικό θέαμα καθώς μοιάζουν σαν ένα κλειδί που εξέχει από τον υπολογιστή. Εκτός από όμορφα τα usb keys είναι και χρηστικά, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο γεγονός που τα κάνει σαφώς πιο ανθεκτικά από τα συνηθισμένα πλαστικά usb sticks, ενώ οι επαφές τους είναι τύπου “gold SIP” και είναι ανθεκτικές σε γρατζουνιές και νερό. Τέλος η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων με 10 MB/s εγγραφή και 30 MB/s ανάγνωση είναι από τις πλέον γρήγορες στην κατηγορία τιμής τους.

Τα usb keys της LaCie διατίθενται σε ποικιλία διαφορετικών σχημάτων και με χωρητικότητες από 4GB έως 32GB. Επίσης υπάρχει και ένα μοντέλο που έχει ενσωματωμένο mini SD card reader, κάνοντας έτσι την μνήμη επεκτάσιμη σε χωρητικότητες άνω των 96GB μέσω προσθήκης κάρτας mini SD. Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 15€ και 80€ ανάλογα με την χωρητικότητα και το μοντέλο.

Τέλος με κάθε αγορά usb key παρέχεται και 4GB αποθηκευτκός χώρος για δύο χρόνια, μέσω της online υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων wuala.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.