Αρχική Τεχνολογία Το φουτουριστικό Τζετ Kelvin 40 του Marc Newson.

Το φουτουριστικό Τζετ Kelvin 40 του Marc Newson.

by Andreas Rekopoulos
Marc Newson Kelvin 40 Jet Concpet

Ο διάσημος Αυστραλός σχεδιαστής Marc Newson έχει σχεδιάσει σχεδόν το πάντα, μεταξύ άλλων και το εκπληκτικό Τζετ Kelvin 40, το οποίο δυστυχώς ποτέ δεν έφτασε στην παραγωγή

Με design που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας το Τζετ Kelvin 40 δεν μοιάζει με κανένα άλλο αεροπλάνο. Βέβαια από πρακτικής πλευράς ο σκοπός δεν ήταν ποτέ να απογειωθεί, καθώς το μικρό του μέγεθος και η περιορισμένη αυτονομία το καθιστούν απλά ένα ιπτάμενο παιχνίδι.

Ο σκοπό του concept ήταν να δείξει πόσο εύκολο είναι με την σύγχρονη τεχνολογία να φτιαχτεί ένα μηχάνημα που πετάει και να βάλει σε κίνηση την φαντασία όσων επιθυμούν η αεροπλοΐα μπορεί να γίνει ένα συμβατικό αγαθό διαθέσιμο σε όλους, όμως πχ. ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή «Η πολιτική αεροπλοΐα είναι πολύ στενά πραγματιστική, ρηχή και βαρετή, γεγονός που αποτελεί μια μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλη χαρά και διασκέδαση είναι να πετάς».

Το όνομα Kelvin 40 αποτελεί φόρο τιμής στον φυσικοµαθηµατικό Λόρδο Κέλβιν, ευρέως γνωστό για τις μακροσκελής και εξαιρετικά πολύπλοκες μελέτες που έκανε επάνω στην θερμοδυναμική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.