Αρχική Σπίτι & Design Χειροποίητο Γυάλινο Τραπέζι Abyss της Duffy London.

Χειροποίητο Γυάλινο Τραπέζι Abyss της Duffy London.

by Anna Karataglidou
Abyss glass table Christopher Duffy

Το χειροποίητο γυάλινο τραπέζι Abyss του Άγγλου σχεδιαστή Christopher Duffy και του προσωπικού του στούντιο design Duffy London είναι μία ματιά στην άβυσσο και στην υποβρύχια μορφολογία του βυθού.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό κομμάτι που δεν θα μπορούσαμε παρά να το χαρακτηρίσουμε σαν ένα έργο τέχνης που μαγνητίζει.

Το γυάλινο τραπέζι Abyss ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία του σχεδιαστή Christopher Duffy ο οποίος επιθυμεί να δημιουργεί αντικείμενα τα οποία προκαλούν και εντυπωσιάζουν χωρίς να παύουν να είναι χρηστικά. Το 100% χειροποίητο αυτό γυάλινο τραπέζι σχεδιαστικά “παίζει” με τη διάσταση του βάθους αναπαριστώντας τη γεωμορφολογία του βυθού των θαλασσών. Επιδιώκει να μαγνητίσει και να χαλαρώσει τα βλέμματα, με τον ίδιο τρόπο που καταφέρνει να το κάνει αυτό η θάλασσα.

Ο σχεδιαστής και οι συνεργάτες του στούντιο Duffy London εργάστηκαν πάνω στο σχεδιασμό του τραπεζιού Abyss σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Σε αυτό το διάστημα πειραματίστηκαν ιδιαίτερα με τις τεχνικές γλυπτικής του γυαλιού, του ξύλου και του Perspex (ακρυλικό συνθετικό) και φυσικά με τον τρόπο τοποθέτησης ώστε να σχηματίζεται ένας τρισδιάστατος γεωμορφολογικός χάρτης.

Το γυάλινο τραπέζι Abyss κατασκευάζεται από γυαλί και ξύλο υψηλής ποιότητας το οποίο προέρχεται από δάση τα οποία ανήκουν σε περιοχή ελεγχόμενης από ειδικούς φορείς υλοτόμησης. Οι διαστάσεις του είναι αυτές ενός τραπεζιού σαλονιού και ενώ έχει ύψος μόλις 46 εκατοστά, ο σχεδιασμός το κάνει να φαίνεται πιο επιβλητικό και ογκώδες.

Το σχεδιαστικό στούντιο Duffy London έχει βάση το Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2002 από τον Christopher Duffy ο οποίος έχει σπουδάσει Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Brighton. Με ξεκίνημα μία ιδέα, ο Duffy συνδυάζει τέχνη και λειτουργικότητα, παίζοντας με τις έννοιες της βαρύτητας, της γεωμετρίας και της ψευδαίσθησης. Όλα του τα προϊόντα είναι χειροποίητα και πραγματοποιούνται με τη συνεργασία έμπειρων τεχνιτών, ενώ τα υλικά επιλέγονται με οικολογική ευσυνειδησία.

Το τραπέζι Abyss είναι προϊόν περιορισμένης παραγωγής σε 25 αριθμημένα τεμάχια, γεγονός αναμενόμενο λόγω του χειροποίητου και της δυσκολίας κατασκευής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.