Αρχική Σπίτι & Design Στρόγγυλη τραπεζαρία ORA-ITO της Roche Bobois.

Στρόγγυλη τραπεζαρία ORA-ITO της Roche Bobois.

by Andreas Rekopoulos
ORA-ITO Dining Table by Roche Bobois

Σχεδιασμένη από τον δεξιοτέχνη του Γάλλο σχεδιαστή Ora Ïto η ομώνυμη στρόγγυλη τραπεζαρία της Roche Bobois είναι ένα χρηστικό έργο τέχνης.

Η απέριττα κομψή στρόγγυλη τραπεζαρία ORA-ITO παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2013 και άμεσα αναρριχήθηκε στα best seller κομμάτια της διάσημης εταιρίας επίπλων. Το γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση, φαίνεται με την πρώτη ματιά. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι, που παρότι είναι υπέρ-μοντέρνο δεν προκαλεί, είναι ένα σχέδιο ανάλαφρο, συμμετρικό και διαχρονικό. Μια τραπεζαρία που εύκολα τοποθετείται και ξεχωρίζει σε οποιοδήποτε χώρο.

ΤΟ 2014 η στρόγγυλη τραπεζαρία ORA-ITO τιμήθηκε και με το πολυπόθητο βραβείο βιομηχανικού σχεδιασμού Red Dot Design Award κερδίζοντας την διάκριση στην πιο απαιτητική κατηγορία των βραβείων, την Best of the Best.

Ακόμη μια εξαιρετική δουλειά από τον πολυπράγμων Ora Ito που συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το εύρος των project που αναλαμβάνει. Ενδεικτικά έχει κατά καιρούς αναλάβει σχεδιασμό, ρούχων για την Adidas, ηλεκτρικών συσκευών για την Gorenje, ρολογιών για την Swatch, ακόμη και συσκευασιών για μάρκες όπως η Heineken και η Davidoff. Και από ότι φαίνεται ταλαντούχος Γάλλος φαίνεται ότι μπορεί να σχεδιάσει με μαεστρία, απλά οτιδήποτε.

Red Dot Design Award

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.