Αρχική Σπίτι & Design Τραπεζάκι καφέ Shibafu της Emmanuelle Moureaux.

Τραπεζάκι καφέ Shibafu της Emmanuelle Moureaux.

by Andreas Rekopoulos
Shibafu Emmanuelle Moureaux

Το τραπεζάκι καφέ Shibafu της Emmanuelle Moureaux χαρακτηρίζεται από Pop-Art αισθητική και επιδέξια χρήση έντονων χρωμάτων.

Η Moureaux συνηθίζει να κάνει προκλητική χρήση χρωμάτων να τα συνδυάζει με διάφανα υλικά. Το τραπέζι Shibafu Table είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της χαρακτηριστικής αυτής αισθητικής. Το Shibafu είναι φτιαγμένο από διάφανο Plexiglas που στηρίζεται σε 56 επίσης ακρυλικές πολύχρωμες βέργες οι οποίες είναι τοποθετημένες σε γωνία, βαθειά μέσα στην τάβλα του τραπεζιού.

Η διάθλαση του φωτός μέσα από το παχύ Plexiglas, σε συνδυασμό με την φαινομενικά τυχαία γωνιακή τοποθέτηση των βεργών στήριξης, τις κάνει να μοιάζουν σαν να βρίσκονται μέσα σε νερό. Έτσι το Shibafu αρχικά εντυπωσιάζει με την καταπληκτική χρωματική του σύνθεση, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο ακροατής το εκτιμά ακόμη περισσότερο όταν παρατηρήσει το παιχνίδισμα του φωτός που δίνει αυτή την αίσθηση του υγρού στοιχείου.

Παρότι είναι Γαλλίδα η Emmanuelle Moureaux σε ηλικία μόλις 25 ετών επέλεξε να μετακομίσει μόνιμα στην Ιαπωνία. Με έδρα το Τόκυο κατάφερε να καταξιωθεί ως αρχιτέκτονας στην Ιαπωνία και αργότερα παγκοσμίως, παρουσιάζοντας εξαιρετικές δουλειές που διακρίνονται από συνδυασμό Ευρωπαϊκής τόλμης και Ιαπωνικού μινιμαλισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.