Αρχική Σπίτι & Design Σετ σερβιρίσματος κρασιού Bishop of Norwich.

Σετ σερβιρίσματος κρασιού Bishop of Norwich.

by Andreas Rekopoulos

Ο Λονδρέζος σχεδιαστής Kacper Hamilton παρουσιάζει ένα σετ σερβιρίσματος κρασιού με αριστοκρατική αισθητική και μια γενναιόδωρη δόση Βρετανικού χιούμορ.

Το σετ σερβιρίσματος κρασιού έχει εμπνευστεί και ονομαστεί από την κλασσική ιστορία του Bishop of Norwich, ενός Άγγλου αριστοκράτη του 19ου αιώνα διάσημου για την συνήθεια του να μην μοιράζεται το κρασί. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν είχε την κακή συνήθεια να κρατάει την καράφα του κρασιού πάντα δίπλα στο ποτήρι του και να εφαρμόζει κυριολεκτικά την Ελληνική παροιμία «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Μάλιστα το έκανε τόσο συχνά και προκλητικά που 100 χρόνια μετά η ιστορία του έχει γίνει σημείο αναφοράς στην Αγγλία.

Με σεβασμό στην παράδοση ο Kacper Hamilton δημιούργησε ένα σετ σερβιρίσματος κρασιού που διορθώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα με ξεχωριστό στυλ. Τα ποτήρια του σετ καθώς και η καράφα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούν να σταθούν όρθια, καθώς όλα καταλήγουν σε μια λεπτή μυτερή άκρη. Ο μόνος τρόπος να σταθούν όρθια είναι όταν τοποθετηθούν στην συνοδευτική τους μεταλλική βάση. Το σκεπτικό του σχεδιαστή είναι ότι έτσι κανένας δεν μπορεί να κρατάει την καράφα και το ποτήρι αγκαλιά, θα πρέπει αναγκαστικά να σερβιριστεί, να βάλει την καράφα πίσω στην θέση της και φυσικά να πίνει.

Τα ποτήρια του σετ όπως και η καράφα είναι φτιαγμένα στην Αγγλία από εξαιρετικής ποιότητας κρύσταλλο, ενώ οι περίτεχνες μεταλλικές βάσεις είναι μασίφ μπρούντζος. Κάθε βάση είναι διακοσμημένη με το ανάγλυφο μονόγραμμα KH ενώ η μεγάλη βάση της καράφας έχει και χαραγμένο και τον αριθμό του σετ, καθώς όλη η παραγωγή ήταν μόλις 12 αριθμημένα τεμάχια. Το υπέροχο αυτό σετ σερβιρίσματος κρασιού ολοκληρώνεται με έναν κομψό ξύλινο δίσκο που χωράει ακριβώς όλα τα κομμάτια του σετ.

Η αισθητική του αντικειμένου είναι ιδιότροπη, πρωτότυπη και συνδυάζει άριστα την παραδοσιακή πολυτέλεια με το μοντέρνο στοιχείο. Ένα πραγματικά αξιόλογο αξεσουάρ κρασιού, που αναδεικνύεται σε ξεχωριστό αντικείμενο τέχνης.

Το σετ σερβιρίσματος κρασιού Bishop of Norwich αποτελεί μόνιμο έκθεμα της συλλογή του μουσείου υαλοποιίας της Σαγκάης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.