Αρχική Αρχιτεκτονική Σχολείο PEGS στη Μελβούρνη από τους McBride Charles Ryan – MCR.

Σχολείο PEGS στη Μελβούρνη από τους McBride Charles Ryan – MCR.

by Andreas Rekopoulos
PEGS Junior School by McBride Charles Ryan

Οι αρχιτέκτονες McBride Charles Ryan – MCR σχεδίασαν ένα ξεχωριστό σχολείο. Το PEGS είναι ένα πρότυπο σχολείο με όμορφο design που κάνει την μάθηση απόλαυση.

Σε μία εκπληκτική τοποθεσία στα περίχωρα της Μελβούρνης οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να περνούν επιμορφωτικά και δημιουργικά τον χρόνο στο σχολείο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το όμορφο φυσικό τοπίο. Οι υποδειγματικές αίθουσες με πλήρη εξοπλισμό, οι βιβλιοθήκες, τα γήπεδα και οι χώροι άθλησης μαζί με τους χώρους χαλάρωσης, διαλείμματος και ανάπαυσης συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον.

Το νέο κτήριο του σχολείου PEGS είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Αυστραλίας και το γενικό σχήμα του παραπέμπει σε μονοκατοικία των προαστίων. Ενώ όμως η μία όψη του κτηρίου θυμίζει σκιά μίας μονοκατοικίας και έρχεται σε αρμονία με τα γειτονικά κτήρια του δρόμου, οι άλλες όψεις του κτίσματος είναι γνήσιοι εκπρόσωποι της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Ασυμμετρία και λιτότητα δημιουργούν ένα κτήριο με μοναδικό σχεδιασμό που προβλέπει κάθε πιθανή λειτουργία για ένα σχολείο. Διαφορετικές διατάξεις δημιουργούν στο εσωτερικό χώρους με διαφορά ύψους και ποικιλία διαμόρφωσης για να στεγάσουν τις εγκαταστάσεις τους σχολείου και να αγκαλιάσουν τους υπαίθριους χώρους, ενώ επίσης επιτυγχάνεται και η θερμομόνωση του κτηρίου.

«Εμείς στην MCR έχουμε ένα πάθος – να παρέχουμε ξεχωριστό designστους πελάτες μας. Η δέσμευσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας πρωτοποριακές λύσεις, τεχνική τελειότητα και προσωπική και επαγγελματική ακεραιότητα μας οδηγούν στην περαιτέρω ανάπτυξη από το 1988» McBride Charles Ryan – MCR Team.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.