Αρχική Μόδα & Ένδυση Πολυχρηστικό ρολόι χειρός Take Time από τη LEXON.

Πολυχρηστικό ρολόι χειρός Take Time από τη LEXON.

by Anna Karataglidou
Take Time wrist watch LEXON

Το ρολόι χειρός Take time της LEXON είναι σχεδιασμένο από τον Mathieu Lehanneur και κερδίζει επάξια τον χαρακτηρισμό του πολυχρηστικού επειδή μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους και παντού.

Είτε το φορέσει κανείς στον καρπό σαν ένα ιδιαίτερο casual ρολόι χειρός, είτε επιλέξει να το περάσει στο λουρί της τσάντας ή στο τιμόνι του ποδηλάτου το Take Time είναι σίγουρα ένα αξεσουάρ μόδας που τραβάει το βλέμμα. Παράλληλα, είναι unisex και ένα από τα πιο ελαφριά, βολικά και ευκολοφόρετα χρηστικά αντικείμενα που μπορεί να έχει κανείς.

Φυσικά, το ρολόι χειρός Take Time μπορεί να φορεθεί σαν τα παλιά ρολόγια “του παππού” με την αλυσίδα, περασμένο σε μια θηλιά στα ρούχα, κατά προτίμηση στη θηλιά της ζώνης του παντελονιού, και να μετατραπεί έτσι σε ένα ρολόι τσέπης. Βέβαια, το να κρύψετε το ιδιαίτερα όμορφο αυτό αξεσουάρ στην τσέπη σας θα ήταν κρίμα, μια και κυκλοφορεί σε τόσο ευρεία γκάμα χρωμάτων που σίγουρα θα μπορείτε να το συνδυάσετε με όλα σας τα ρούχα. To ρολόι Take Time είναι ένα το παλιό κλασικό σχέδιο, αρχετυπικό θα μπορούσαμε να πούμε, που μεταπήδησε στην ψηφιακή εποχή.

Ο σχεδιαστής Mathieu Lehanneur σχολίασε για το πολυχρηστικό ρολόι χειρός Take time ότι πηγή έμπνευσης του σχεδίου του ήταν τα παραδοσιακά ρολόγια τσέπης με αλυσίδα αλλά και το εκκρεμές ρολόι του Cuthbert Calculus. Τα σχέδια του πάντοτε είναι γεμάτα από συμβολισμούς και το Take Time δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο σχεδιαστής θέλησε να επαναδιαπραγματευτεί την αρχετυπική εικόνα αυτού του παλιού τύπου ρολογιού και να το επαναφέρει σαν κάτι φρέσκο και σύγχρονο.

Μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε. Με μαλακή στην αφή σιλικόνη και έντονα χρώματα δημιούργησε το ρολόι χειρός Take time με χαρακτηριστικό λουράκι που θυμίζει θηλιά. Ακόμη διεύρυνε τη συλλογή με συμπληρωματικά σχέδια που αποτελούν παραλλαγές του αρχικού. Το Take Time XL διαθέτει μεγαλύτερο καντράν, το Take Time Long έχει ακόμη πιο μακρύ λουράκι για να τυλίγεται δύο φορές γύρω από τον καρπό και το Take Time Alu διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου.

Όσο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το ρολόι χειρός Take Time έχει την ποιότητα που διακρίνει όλα τα προϊόντα της LEXON, με αναλογικό μηχανισμό quartz και βαθμό αδιαβροχοποίησης που το κάνει ανθεκτικό στη βροχή και τον ιδρώτα (ΑΤΜ=3).

Η LΕΧΟΝ είναι μία εταιρία design που ιδρύθηκε το 1990 στο Παρίσι, από τον Rene Adda. Σκοπός τους είναι η διάθεση στο ευρύ κοινό προϊόντων καθημερινής χρήσης υψηλού design και αισθητικής, με προσιτές τιμές αλλά υψηλή ποιότητα. Τα προϊόντα της LΕΧΟΝ συναντώνται σε είκοσι-πέντε χώρες καθώς επίσης σε περιοδικές εκθέσεις και μόνιμες συλλογές Μουσείων Μοντέρνας Τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Απόφοιτος του ENSCI-Les Ateliers το 2001 ο Mathieu Lehanneur ιδρύει το δικό του στούντιο βιομηχανικού σχεδιασμού και διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Με πηγή έμπνευσής του την διαδραστικότητα μεταξύ σώματος και περιβάλλοντος, εξερευνεί τις φυσικές και τεχνικές δυνατότητες που θα του επιτρέψουν να δημιουργήσει προϊόντα χρηστικά αλλά και “μαγικά”, περίεργα αλλά και φιλικά. Συνεργάζεται με επιστήμονες προκειμένου να μελετήσει και να επαναπροσδιορίσει μια νέα εργονομία ζωής, πιο ποιοτική. Το πολυχρηστικό ρολόι χειρός Take Time είναι μία από τις πιο αγαπητές από το κοινό δημιουργίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.