Αρχική Σπίτι & Design Πολυμορφικό κάθισμα EXOCET του Stephane Leathead.

Πολυμορφικό κάθισμα EXOCET του Stephane Leathead.

by Andreas Rekopoulos
EXOCET Transforming Chair by Stephane Leathead

Το πολυμορφικό κάθισμα EXOCET είναι ένα καινοτόμο κάθισμα που έχει δυνατότητα να αλλάζει μορφή, σχήμα και χρήση με μια απλή κίνηση.

Είναι το πρώτο έπιπλο που σχεδίασε ο Stéphane Leathead ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Καναδέζικου σχεδιαστικού στούντιο Designarium. Η καινοτομία του EXOCET φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να μετασχηματιστεί από σκαμπό σε πολυθρόνα, και από κάθισμα σε ξαπλώστρα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Παράλληλα όμως το πολυμορφικό κάθισμα EXOCET είναι κομψό, ελαφρύ στο μάτι και πρακτικό στην καθημερινή χρήση. Χωρίς περιττά στοιχεία παραμένει όμορφα μέσα από τον λειτουργική του απλότητα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η μόλις πρώτη προσπάθεια του σχεδιαστή στον σχεδιασμό επίπλου το αποτέλεσμα φαντάζει ακόμη πιο εντυπωσιακό. Καλή αρχή λοιπόν και περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα παρουσιάσει ο ταλαντούχος Καναδός στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.