Αρχική Τεχνολογία Ποδήλατα Delta 7 Arantix και Delta 7 Ascend.

Ποδήλατα Delta 7 Arantix και Delta 7 Ascend.

by Andreas Rekopoulos
Delta 7 Arantix Carbon Fiber Bike

Το Arantix (mountain bike) και το Ascend (Road Bike) της Delta 7 είναι δύο από τα ελαφρύτερα ποδήλατα  που κυκλοφορούν, χάρη στους μοναδικούς σκελετούς τους που ζυγίζουν μόλις 1,24 κιλά και 1,05 κιλά αντιστοίχως. (ελαφρύτεροι δηλαδή από ένα μικρό laptop με 13άρα οθόνη).

Η χρήση ανθρακονημάτων σε σκελετούς ποδηλάτων δεν είναι νέα ιδέα καθώς αρκετά ποδήλατα κυρίως πίστας χρησιμοποιούν το εξελιγμένο αυτό υλικό για την επίτευξη μικρού βάρους και μεγάλης ακαμψίας. Η καινοτομία της Delta 7 έγκειται στην πατενταρισμένη τεχνολογία με την οποία πλέκεται το ανθρακόνημα.

Σε συνδυασμό με Kevlar το ανθρακόνημα διαμορφώνεται σε μια μορφή ιστού, χρησιμοποιώντας έτσι ελάχιστο υλικό και επιτυγχάνοντας παράλληλα ακόμη μεγαλύτερη αντοχή.

Έκτος όμως από τα προφανή τεχνικά πλεονεκτήματα αυτή η μέθοδος δημιουργεί και ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, καθώς η απίστευτη ελαφρότητα της κατασκευής φαίνεται και οπτικά. Έτσι αν δείτε ένα Delta 7 Arantix ή ένα Delta 7 Ascend μπροστά σας σίγουρα θα καταλάβετε με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ και  γρήγορο ποδήλατο.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείse η Delta 7 για την κατασκευή των ιδιαίτερων αυτών πλαισίων αναπτύχθηκε από το Brigham Young University, ονομάζεται IsoTruss και χρησιμοποιεί πάνω από 75% μικρότερη ποσότητα υλικού από μια συμβατική μασίφ δομή. Ενδεικτική τιμή ένα σκέτο πλαίσιο 5.000$, ενώ αν θέλετε να σας συναρμολογήσει η Delta 7 ένα ολόκληρο ποδήλατο με αντίστοιχης ποιότητας περιφερειακά το κόστος φτάνει τα 10.000$.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.