Αρχική Διάφορα Ποδήλατα Biomega MN από τον Marc Newson.

Ποδήλατα Biomega MN από τον Marc Newson.

by Andreas Rekopoulos
Biomega MN Bicyle Marc Newson

Τα ποδήλατα MN της Δανέζικης Biomega σχεδιάστηκαν από τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή Marc Newson και διαθέτουν μοναδικό design σε συνδυασμό με κορυφαία τεχνολογία.

Η Biomega γενικά κατασκευάζει ιδιαίτερα ποδήλατα που διαφέρουν από οτιδήποτε άλλο, όμως η σειρά MN είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας και αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης. Η ονομασία MN προκύπτει από τα αρχικά του Marc Newson. Ο σκελετός των Biomega MN διαφέρει εμφανώς από τα συνηθισμένα σωληνοειδή πλαίσια ποδηλάτου και παραπέμπει εμφανώς σε πλαίσιο μοτοσυκλέτας.

Η απλή γεωμετρική γραμμή  του πλαισίου σε συνδυασμό με τα κρυμμένα  σωληνάκια των φρένων και των ταχυτήτων δίνουν μια «καθαρή» μινιμαλιστική εικόνα, ενώ οι πιο παρατηρητικοί σίγουρα θα προσέξουν τον «σπαστό» προεντατήρα της αλυσίδας και το μεγάλο κέντρο του πίσω τροχού, που κρύβει μέσα του το σύστημα ταχυτήτων. Παρότι μοιάζουν σαν να ήρθαν από το μακρινό μέλλον τα Biomega ΜΝ σχεδιάστηκαν το 1999 και ήδη θεωρούνται κλασσικά κομμάτια σύγχρονου Design.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Marc Newson, κατά τον σχεδιασμό του ποδηλάτου έδωσε έμφαση στην απλότητα και την λυτή γραμμή. «Προσπάθησα να δω τον σχεδιασμό σαν ένα παιχνίδι, όπου οι τελίτσες που ορζίζουν τον σκελετό πρέπει να συνδεθούν με τον πιο απλό τρόπο. Να συνδεθεί δηλαδή ο «λαιμός» με το κάθισμα και στην συνέχεια με τον πίσω τροχό, όσο πιο απλά γίνεται. Επίσης έδωσα μεγάλη σημασία στο να εξαφανίσω όλα τα περιττά εξαρτήματα και να κρύψω όλα τα άσχημα κομμάτια όπως τα καλώδια των φρένων και των ταχυτήτων».

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς MN είναι το MN01-Extravaganza το οποίο μεταξύ  άλλων διαθέτει πιρούνι από ανθρακονήματα, υδραυλικά δισκόφρενα της Hope και μηχανισμό ταχυτήτων κλειστού τύπου της Rohloff με 14 ταχύτητες. Την σειρά ΜΝ πέρα από το κορυφαίο MN01 συμπληρώνουν τα MN03 και MN04, τα οποία χρησιμοποιούν το ίδιο καταπληκτικό πλαίσιο, αλλά διαφορετικά περιφερειακά.

Τα Biomega MN είναι σίγουρα ανάμεσα στα κομψά ποδήλατα που κυκλοφορούν και ο εντυπωσιακός λιτός τους σχεδιασμός τραβάει εύκολα όλα τα βλέμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.