Αρχική Τέχνη Pixel Cloud από τον Daniel Arsham.

Pixel Cloud από τον Daniel Arsham.

by Andreas Rekopoulos
Pixel Cloud by Daniel Arsham

Το εντυπωσιακό αιωρούμενο γλυπτό Pixel Cloud είναι δουλειά του Αμερικάνου καλλιτέχνη Daniel Arsham και αποτελείται από 21.000 μπαλάκια του ping pong, βαμμένα με το χέρι.

Η ιδέα ξεκίνησε όταν ο Arsham τράβηξε με το κινητό του τηλέφωνο μια φωτογραφία ενός σύννεφου. Στην συνέχεια άρχισε να ζουμάρει την εικόνα έως ότου να φανούν τα pixel της, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο νέφος από κουκίδες και χρώματα. Έχοντας ανακαλύψει ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον σχήμα ο Arsham αποφάσισε να βρει ένα τρόπο ώστε να μεταφέρει την εικόνα του διασπασμένου σε pixel σύννεφου, σε τρείς διαστάσεις.

Έτσι χρησιμοποίησε ως πρώτη ύλη τα μπαλάκια του ping pong τα οποία εμβαπτίστηκαν σε χρώμα ένα προς ένα ώστε να ακολουθούν την χρωματική παλέτα του πραγματικού σύννεφου, όπως αυτή προέκυψε από την φωτογραφία.

Το Pixel Cloud είναι αναμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό έργο που ξεχωρίζει σε πολλά επίπεδα. Αρχικά για την πρωτότυπη σύλληψη της ιδέας, σε δεύτερο χρόνο για την ιδανικά δομημένη ασυμμετρία του η οποία είναι εμπνευσμένη από την αρμονία της φύσης και τέλος για την επίπονη και πολύπλοκη εκτέλεση του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.