Αρχική Διάφορα Πιάνο με Ουρά από την Audi Design.

Πιάνο με Ουρά από την Audi Design.

by Anna Karataglidou
Audi Design Grand Piano by Audi and Bösendorfer

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi ένωσε τις σχεδιαστικές τις δυνάμεις με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ακουστικών πιάνων την Bösendorfer. Μέσα από τη συνεργασία των σχεδιαστικών τους ομάδων δημιουργήθηκε το πιάνο με ουρά Audi Design. Η συνεργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της γερμανικής εταιρείας.

Ζητούμενο ήταν ο σχεδιασμος που θα φέρει το πιάνο με ουρά Audi Design να διαθέτει εμφανή στοιχεία που να ταιριάζουν με το προφίλ και τις σχεδιαστικές γραμμές της Audi. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό πιάνο με ουρά, με μοντέρνο σχεδιασμό και που εντυπωσιάζει.

Η Bösendorfer είναι κατασκευαστής ακουστικών πιάνω από το 1828 και η μακρόχρονη εμπειρία των σχεδιαστών και τεχνιτών της εξασφάλισε αψεγάδιαστη ποιότητα ήχου και ακουστική στο πιάνο με ουρά Audi Design. Ποιότητα που επιβεβαιώνουν κατά καιρούς όσοι μουσικοί έχουν την ευκαιρία να βρεθούν και να παίξουν στα πλήκτρα του.

Ο σχεδιασμός που έχει κάθε πιάνο με ουρά προέκυψε λόγω του περίπλοκου εσωτερικού μηχανισμού του μουσικού αυτού οργάνου με συνέπεια η μορφή τους να έχει παγιωθεί τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια. Η επαναδιαπραγμάτευση ενός τόσο συγκεκριμένου σχεδίου με σκοπό να φέρει τον χαρακτήρα της Audi ήταν μία πρόκληση για τις σχεδιαστικές ομάδες των δύο εταιρειών. Μια πρόκληση που όμως μας έδωσε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς να θυσιαστεί η ποιότητα του ήχου.

Το πιάνο με ουρά Audi Design μένει πιστό στα βασικά χρώματα της εταιρείας Audi, μαύρο με ελαφρύ σκελετό αλουμινίου, αλλά και λεπτομέρειες στο εσωτερικο σε γκρι και λευκό. Το πιο βασικό του χαρακτηριστικό είναι φυσικά η μεριά του μπάσου που κατεβαίνει μέχρι κάτω σε μια λεία καμπύλη. Η καμπύλη αυτή μειώνει οπτικά το ύψος του πιάνου και ταυτόχρονα ενισχύει τον ήχο, ενώ ενσωματώνεται με τη βάση στήριξης. Φυσικά, το περίπλοκο αυτό καπάκι δημιουργήθηκε με ειδικό καλούπι απο την βιενέζικη Bösendorfer.

Στο πιάνο με ουρά Audi Design μικρές λεπτομέρειες ενισχύουν την εντύπωση ενός ενιαίου και χωρίς “ραφές” σχεδίου και κατορθώνουν να ελαφρύνουν το σύνολο. Η μεταλλική βάση με τα πεντάλ, όπως και το ένα μέρος της στήριξης ακολουθούν ένα λιτό high tech σχέδιο που εκφράζει απόλυτα τον χαρακτήρα της Audi. Σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας κορυφαίων σχεδιαστών από εταιρείες που η καθεμιά διακρίνεται στον τομέα της, το πιάνο με ουρά Audi Design δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μία κορυφαία δημιουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.