Αρχική Σπίτι & Design Mobi: Το βάζο Φάλαινα του Alessandro Beda.

Mobi: Το βάζο Φάλαινα του Alessandro Beda.

by Andreas Rekopoulos
Moby Whale Shaped Vase by Alessandro Beda

Αν έχετε βαρεθεί τα κοινά και ανιαρά σχέδια για βάζα, τότε το Mobi, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει . Ένα πρωτότυπο βάζο σε σχήμα φάλαινας, που παρότι προσδίδει μια εύθυμη νότα στην διακόσμηση σας παραμένει κομψό και στιλάτο.

Ο Alessandro Beda σχεδίασε αυτό το έξυπνο βάζο αντλώντας έμπνευση από μια φάλαινα που κολυμπάει ελεύθερα στον Ωκεανό. Πιο συγκεκριμένα, η φάλαινα φαίνεται να έχει σχεδιαστεί ακριβώς τη στιγμή που επιπλέει στην  επιφάνεια του νερού και έχει την άκρη της ουράς της εκτεθειμένη εκτός νερού.

Οι φάλαινες είναι μοναδικά πλάσματα τα οποία αναπνέουν με τη βοήθεια του ιδιαίτερου αναπνευστικού τους συστήματος, μιας τρύπας που βρίσκεται στο πάνω μέρος του σώματός τους και που εκτοξεύει νερό και αέρα. Ο Alessandro Beda παρουσιάζει με έξυπνο τρόπο το αναπνευστικό σύστημα της φάλαινας στο βάζο του μεταφράζοντάς το ως την υποδοχή για τα λουλούδια. Έτσι, η συγκεκριμένη φάλαινα, αντί να εκτοξεύει θαλασσινό νερό εκτοξεύει πολύχρωμα λουλούδια!

Το βάζο Mobi είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, σε λευκό και μαύρο, ενώ έχει και μια ακόμη δημιουργική ιδιομορφία, αποτελείται από δύο ξεχωριστά κομμάτια. Το ένα είναι το κυρίως μέρος του σώματος της φάλαινας, όπου μπορεί κανείς να τοποθετήσει τα λουλούδια του, ενώ το άλλο είναι η ουρά της φάλαινας. Έτσι, όταν τοποθετήσετε το βάζο στο τραπέζι σας, φαίνεται μόνο το πάνω μέρος του σώματός και η ουρά, ενώ το υπόλοιπο σώμα υποτίθεται πως βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Το κυρίως σώμα του βάζου είναι το δοχείο που μπορείτε να γεμίσετε με νερό έτσι ώστε να διατηρηθούν τα λουλούδια σας φρέσκα. Ωστόσο, η ουρά του βάζου δεν έχει κάποια πρακτική λειτουργία και έχει δημιουργηθεί μόνο για διακοσμητικούς λόγους.

Η ονομασία του βάζου «Mobi» αποτελεί αναφορά στο κλασικό μυθιστόρημα του Herman Melville «Moby-Dick». Είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη ενώ αποτελεί ένα μοναδικό και έξυπνο βάζο που μπορεί να διακοσμήσει κάθε χώρο . Έχει δημιουργηθεί με μια ξεκάθαρα παιχνιδιάρικη και χιουμοριστική διάθεση!

Το βάζο Mobi φτιάχνεται από την Thabto, μια σύγχρονη Βρετανική εταιρία design η οποία παράγει μοναδικού και πρωτότυπου σχεδιασμού αντικείμενα που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.