Αρχική Διάφορα Ένας Μυστικός Κήπος σε Ταράτσα της Πάτρας.

Ένας Μυστικός Κήπος σε Ταράτσα της Πάτρας.

by Anna Karataglidou
Ένας Μυστικός Κήπος σε Ταράτσα Πάτρα

Υπάρχουν μερικές εικόνες στο διαδίκτυο από αυτές που περνάνε μπροστά από τα μάτια σου και σε κάνουν να σταματάς για ώρα μπροστά τους και να τις κοιτάζεις. Μία από αυτές είναι η εικόνα ο αυτοσχέδιος κήπος σε ταράτσα ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, σε μία γειτονιά της Πάτρας.

Η αντίθεση μεταξύ της ομορφιάς που έχει αυτός ο μυστικός κήπος σε σχέση με το ερείπιο στο οποίο ανήκει η ταράτσα είναι τόσο έντονη που το κάνει να μοιάζει με κολάζ. Δύο παράλληλοι και πολύ διαφορετικοί κόσμοι, αυτός της εγκατάλειψης και αυτός της φροντίδας.

Είναι ίσως από τις πιο όμορφες συμβολικές εικόνες που έχουμε δει τελευταία, και αποδεικνύει ότι εάν υπάρχει μεράκι και φροντίδα και ένα επιθυμία να αναζητήσει κάποιος το όμορφο, τότε η ομορφιά μπορεί να προκύψει ακόμη και στα πιο απρόσμενα μέρη.

Ο συγκεκριμένος κήπος σε ταράτσα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλοποίμενος και Ρήγα Φεραίου της Πάτρας και απ’ ότι μάθαμε από τα σχόλια των φίλων του Design Is This στο facebook, το κτίριο είναι τώρα υπο-ανακατασκευή.

Η αρχική πηγή της φωτογραφίας είναι η ιστοσελίδα spitoskylo.gr και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.