Αρχική Τεχνολογία Mini Superleggera Vision Concept. Ένα ηλεκτρικό Mini Cooper Roadster.

Mini Superleggera Vision Concept. Ένα ηλεκτρικό Mini Cooper Roadster.

by Andreas Rekopoulos
Mini Superleggera Vision Concept

Το εντυπωσιακό Mini Superleggera Vision Concept σχεδιάστηκε από την Touring Superleggera. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό Mini Cooper Roadster με εμφάνιση που απλά συναρπάζει τον θεατή.

Παρά την τεράστια δημοτικότητα των Mini Cooper, ανάμεσα στους φίλους της εταιρίας δεν είναι κρυφή η πεποίθηση ότι η MINI δεν έχει παρουσιάσει κάτι καινοτόμο και ενδιαφέρον σχεδιαστικά μετά την εμφάνιση του πρώτου αναγεννημένου R53 το 2001. Και όντως ως κάτοχος δύο Mini Cooper S του R53 αλλά και του R56 δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Χρόνο με τον χρόνο κάθε μοντέλο μοιάζει ίδιο με το προηγούμενο, απλά μεγαλύτερο, σε όγκο και με περισσότερα γκατζετάκια στο εσωτερικό.

Το Mini Superleggera όμως πραγματικά με ενθουσίασε! Με το πρώτο άκουσμα της λέξης Superleggera ήξερα ότι αυτό δεν θα ήταν κάτι το συνηθισμένο και μόλις ανακάλυψα ότι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό είναι η Touring Superleggera, οι ίδιοι που σχεδίασαν την πανέμορφη Alfa Romeo Disco Volante ήμουν πλέον βέβαιος ότι θα εκπλαγώ ευχάριστα.

Ίσως είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πραγματικό Mini Cooper Roadster μικρό και ευέλικτο, ίσως έιναι το γεγονός ότι επιτέλους το Mini Cooper αποκτά ηλεκτρική κίνηση, ή ίσως να είναι το διαχρονικό ρετρό στυλ του Mini Superleggera, πάντως αυτό το concept με κέρδισε με την πρώτη ματιά.

Το μπροστινό μέρος του Mini Superleggera είναι ίσως το μοναδικό σημείο που μοιάζει με το μοντέλο παραγωγής, από εκεί και πέρα το Superleggera απλά ξεφεύγει και απογειώνεται αισθητικά. Οι καμπύλες γραμμές του κρύβουν επιμελώς τον ήδη μικρό όγκο του, ενώ τα πίσω φωτιστικά στο σχήμα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου απλά σε κάνουν να θέλεις να το ακολουθείς μόνο για να τα βλέπεις αναμμένα. Και εκεί που σκέπτεσαι ότι το πίσω μέρος δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο παρατηρείς το κεντρικά τοποθετημένο πτερύγιο, την υπέροχη αυτή ρετρό πινελιά σε απόλυτη αρμονία με ένα με τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ναι κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι το Mini Cooper του 2014 μετά από 13 χρόνια εξέλιξης.

Και από το συγκρατημένα εντυπωσιακό εξωτερικό περνάμε στο ακόμη καλύτερο ίσως εσωτερικό. Απόλυτα μίνιμαλ με ελάχιστα κουμπιά και χειριστήρια, μόνο αυτά που χρειάζονται. Την διαφορά κάνουν τα ποιοτικά υλικά και οι στοχευμένες ξεχωριστές πινελιές όπως ο σταυρός Union Jack στις πόρτες και το αλουμινένιο χειρόφρενο σε σχήμα χειριστηρίου αεροπλάνου.

Όσων αφορά το  κινητήρα και γενικά την τεχνολογία κάτω από το καπό δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια, το Mini Superleggera Vision Concept είναι ένα concept οράματος και υψηλής αισθητικής, όχι επίδειξης τεχνολογίας. Άλλωστε όπως έχει αποδείξει το Tesla Roadster εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει έτοιμη η τεχνολογία ώστε ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση εύκολα και αποδοτικά.

Απολαύστε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από αυτό το πανέμορφο, μικροσκοπικό ηλεκτροκίνητο Mini Cooper.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.