Αρχική Σπίτι & Design Μύλοι αλατιού και πιπεριού Salt & Pepper Box του Oscar Diaz.

Μύλοι αλατιού και πιπεριού Salt & Pepper Box του Oscar Diaz.

by Andreas Rekopoulos
Salt & Pepper Box salt and pepper mill by Oscar Diaz

Οι μύλοι αλατιού και πιπεριού Box του Λονδρέζου σχεδιαστή Oscar Diaz ξεχωρίζουν με την διακριτική τους κομψότητα, έχοντας ως σημείο αναφοράς τα κουρδιστά μουσικά κουτιά.

Ανήκουν στην σειρά αντικειμένων “Basic Objects” ένα συνεχόμενο πρότζεκτ του σχεδιαστή που στοχεύει να επαναπροσδιορίσει την μορφή καθημερινών αντικειμένων μέσα από το πρίσμα της διαχρονική κουλτούρας. Ουσιαστικά στόχος του σχεδιαστή είναι να δημιουργήσεις αντικείμενα που η μορφή τους να «ξυπνάει μνήμες» άλλων αντικειμένων που αποτέλεσαν μέρος της κουλτούρας του παρελθόντος. Έτσι η «μνήμη» αποκτά κεντρικό ρόλο ως απαρχή της σχεδιαστικής διαδικασίας.

Στην προκειμένη περίπτωση οι μύλοι αλατιού και πιπεριού Salt & Pepper Box δημιουργούν την σύνδεση με τα μουσικά κουτιά άλλων εποχών μέσα από το υλικό τους, που είναι μασίφ ξύλο, αλλά και το χερούλι περιστροφής που μοιάζει με κουρδιστήρι.

Ένα αφαιρετικό, αλλά ιδιαίτερα κομψό σχέδιο, με απλή γραμμή και νοσταλγικό χαρακτήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.