Αρχική Home Decor Κρεβάτι για… τεμπέλικες νύχτες Lazy Night Bed της Patricia Urquiola.

Κρεβάτι για… τεμπέλικες νύχτες Lazy Night Bed της Patricia Urquiola.

by Anna Karataglidou
Lazy Night Double Bed cushion Headboard B&B

Η διάσημη Ισπανίδα σχεδιάστρια Patricia Urquiola παρουσιάζει ένα εναλλακτικό κρεβάτι με ιδιαίτερα πρακτική πλάτη, το οποίο σχεδίασε για την Ιταλική εταιρεία B&B Italia.

Φαίνεται ότι η σχεδιάστρια αγαπάει ιδιαίτερα τα τεμπέλικα βράδια που έχει κανείς το χρόνο να χουζουρέψει λίγο παραπάνω στο κρεβάτι. Η οριζόντια θέση ενός τυπικού κρεβατιού με το κάθετο κεφαλάρι δεν είναι ιδιαίτερα αναπαυτική για κάποιες περιστάσεις. Εάν θέλει κανείς να διαβάσει, να πιει το καφεδάκι του ή και να γράψει στον φορητό του υπολογιστή χωρίς να αναγκαστεί να βγει από τα σκεπάσματα, θα πρέπει να αυτοσχεδιάσει.

Και όταν λέμε να αυτοσχεδιάσει, εννοούμε το γνωστό σκηνικό με μαξιλάρια πίσω από την πλάτη, διπλωμένες κουβέρτες, ακόμη και τα λούτρινα αρκουδάκια από το παιδικό δωμάτιο. Με το κρεβάτι Lazy Night Bed τα μαξιλάρια μένουν μόνο για τον ύπνο, τα παιδιά μπορούν να πάρουν πίσω τα παιχνίδια τους και ο “τεμπέλης” αρκεί να ρυθμίσει το μαξιλάρι της πλάτης του κρεβατιού εκεί ακριβώς που τον βολεύει.

Το διπλό κρεβάτι Lazy Night Bed διαθέτει χωριστό κεφαλάρι που στολίζεται με ένα μαλακό μαξιλάρι. Το μαξιλάρι αυτό στηρίζεται στο πλαίσιο με ένα φαρδύ λάστιχο. Έτσι προσφέρει ευελιξία και προσαρμόζεται σταθερά σε όποιο ύψος θέλει ο χρήστης.

Το συνολικό design εμπνέει μία ελαφρότητα και μίνιμαλ αισθητική. Ειδικά αν παρατηρήσει κανείς τη βάση του από λιτούς κούφιους μεταλλικούς σωλήνες εντυπωσιάζεται με την ελαφρότητα που μοιάζουν να έχουν. Από μακριά, το κρεβάτι Lazy Night Bed φαίνεται σχεδόν σαν να αιωρείται.

Η B&B Italia είναι από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες επίπλων της Ιταλίας με ιστορία από το 1966. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ποιότητα της κατασκευής των προϊόντων της και για την συνεργασία με σύγχρονους σχεδιαστές που προτείνουν πρωτότυπες και φρέσκιες λύσεις. Μία από αυτούς είναι και η Patricia Urquiola, μία αναγνωρισμένη ισπανίδα σχεδιάστρια με πολλές συνεργασίες στο βιογραφικό της. Έχει σχεδιάσει για μερικές από τις πιο μεγάλες διεθνείς εταιρείες επίπλων και προιόντων βιομηχανικού design. Οι δημιουργίες της έχουν φτάσει να εκτίθενται στο ΜοΜa της Νέας Υόρκης και σε άλλα διεθνή μουσεία Design. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο Medalla d’ Oro(Καλές Τέχνες) από την Ισπανική κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.