Αρχική Σπίτι & Design Καρέκλα Ghost από το Studio Drift.

Καρέκλα Ghost από το Studio Drift.

by Andreas Rekopoulos
Καρέκλα Ghost από το Studio Drift

Σχεδιασμένη από τους Ralph Nauta και Lonneke Gordijn του Studio Rift η καρέκλα Ghost είναι μια αιθέρια κατασκευή που εξάπτει την φαντασία.

Με ελαφρώς μακάβριο στυλ, όμως ταυτόχρονα περισσή κομψότητα, η καρέκλα Ghost διαφέρει, ξεχωρίζει, και σίγουρα θα δώσει ένα δραματικό τόνο σε οποιονδήποτε μοντέρνο χώρο. Είναι φτιαγμένη από διάφανο plexiglass μέσα στο οποίο μπορεί ο θεατής να διακρίνει σκιές που παραπέμπουν σε φαντάσματα (εξ ου και το όνομα Ghost).

Ο σκελετός της καρέκλας είναι απόλυτα τετραγωνισμένος και φτιαγμένος με χοντρό plexiglass που παγιδεύει το φως. Έτσι τονίζεται η «εσωτερική παρουσία» μέσα στο κάθισμα, αλλά δημιουργείται και μια φαντασμαγορική αντίστιξη μεταξύ του κυβικού σκελετού και της οργανικής μορφής που βρίσκεται παγιδευμένη μέσα του.

Το Studio Rift έχει σχεδιάσει μια ολόκληρη συλλογή από καρέκλες και σκαμπό βασισμένα στο συγκεκριμένο σχέδιο το οποία είναι όλα αυστηρά χειροποίητα και φτιαγμένα με τις πλέον προηγμένες μεθόδους παραγωγής ώστε το plexiglass να είναι απολύτως μονοκόμματο, χωρίς σημάδια ενώσεων και κολλήσεων. Παράλληλα δίνεται στον πελάτη και η δυνατότητα να παραγγείλει εξατομικευμένα σχέδια, ώστε το φάντασμα της καρέκλας του να είναι μοναδικό και διαφορετικό από τα άλλα.

Η καρέκλα Ghost είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι που συνδυάζει μπαρόκ και μοντέρνα αισθητική, μέσα από ένα φίλτρο απόκοσμου και σκοτεινού στυλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.