Αρχική Σπίτι & Design Καλλιτεχνικά φωτιστικά από την Roumelight.

Καλλιτεχνικά φωτιστικά από την Roumelight.

by Andreas Rekopoulos
Roumelight Artistic Lighting

Τα χειροποίητα καλλιτεχνικά φωτιστικά της Roumelight μπορεί να εξυπηρετούν φωτίζοντας  τον χώρο σας αλλά στην ουσία δεν πρόκειται για απλά φωτιστικά, αλλά για αντικείμενα θεματικής εικαστικής τέχνης.

Πίσω από κάθε δημιουργία του ΒiLL RoumeL (του σχεδιαστή πίσω από την Roumelight) υπάρχει ένα συγκεκριμένο concept- θέμα. Το θέμα αυτό προκύπτει από συνδυασμό αντικειμένων καθημερινής χρήσης που «παντρεύονται» με ιδιαίτερο τρόπο έτσι ώστε να προκύψει κάτι μοναδικό, αφήνοντας όμως ταυτόχρονα και κάποιο ξεχωριστό μήνυμα στον παρατηρητή. Το μήνυμα αυτό είναι συνήθως γραμμένο επάνω στο ίδιο το φωτιστικό και σχετίζεται με την μορφή, το ύφος και την ταυτότητα του.

Καθότι η Roumelight κατασκευάζει και φωτιστικά κατόπιν παραγγελίας για συγκεκριμένη χρήση, πηγή έμπνευσης δεν αποτελεί μόνο ο συνδυασμός αντικειμένων καθαρά εικαστικού ενδιαφέροντος, αλλά πολλές φορές και ο ίδιος ο χώρος στον οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί κάποια δημιουργία έτσι ώστε να ταιριάζει στο ύφος και τα χρώματα του. Έτσι αγαπημένα αντικείμενα φετίχ του πελάτη ή χαρακτηριστικά αντικείμενα του χώρου μετατρέπονται σε πηγές φωτός και παρουσιάζονται με ασυνήθιστο τρόπο μέσα από τη φωτιστική τέχνη.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τρεις  χαρακτηριστικές δημιουργίες της Roumelight, φυσικά η κάθε μια από αυτές έχει και την δική της μικρή ιστορία.

Femme Saturne – Η γυναίκα Κρόνος.

Μπορεί η πρόκληση να έρχεται μέσα από το φωτεινό στήθος (που μάλιστα ρυθμίζεται σε φωτεινότητα) η αλληγορία όμως βρίσκεται στο καπέλο της ‘σέξι κυρίας’ αφού το συνθέτουν οι φωτεινές στοιβάδες του πλανήτη Κρόνου. Φτιαγμένο από πλαστική κούκλα βιτρίνας, ξύλο, μέταλλο και πλεξιγκλάς. Τα φωτεινά στήθη και το κεφάλι -Κρόνος είναι από γυάλινες γαλακτούχες σφαίρες προσφέροντας απαλό φωτισμό. Περισσότερες πληροφορίες για τον πλανήτη Κρόνο μπορεί να διαβάσει κάποιος  επάνω στο γυναικείο σώμα (Επιτραπέζιο φωτιστικό).

Margarita Strawberry

Φτιαγμένο από ξύλο, μέταλλο, βινύλιο και πολυκαρβονικό υλικό. Οι τρεις  ‘φωτεινές’ μαργαρίτες φράουλα  λίγο πριν σερβιριστούν επάνω σε…. δίσκο βινυλίου που αναπαράγει σε πλατό πικ απ, μουσικές επιτυχίες από strawberry mix… Για την σωστή απόδοση των υλικών προετοιμασίας , προηγήθηκε κατακόρυφη φωτογράφηση των υλικών επάνω στο ίδιο το τραπέζι (Φωτιστικό οροφής).

Wheelight 

Η φωτεινή ρόδα, φτιαγμένη από ανακυκλωμένο τροχό ποδηλάτου που κατοπτρίζεται σε μαύρο γυαλί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλίκα με 2 εναλλακτικούς τρόπους φωτισμού, είτε ως στατικό φωτιστικό είτε με την ρόδα σε κίνηση, να δημιουργεί ένα φωτεινό δακτύλιο. Είναι η ρόδα που συμβολίζει την κίνηση προς τα εμπρός, την φωτεινή πορεία, τον οικολογικό τρόπο μετακίνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.