Αρχική Σπίτι & Design Γραφείο Furtif από τον Daniel Rode για την Roche Bobois.

Γραφείο Furtif από τον Daniel Rode για την Roche Bobois.

by Andreas Rekopoulos

Το γραφείο Furtif είναι ένα μοναδικό φουτουριστικό έπιπλο που σχεδίασε ο Daniel Rode για την Γαλλική εταιρία Roche Bobois.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό γραφείο που εκπλήσσει με το τολμηρό και δυναμικό του design. Με την πρώτη ματιά μοιάζει σαν κάποιο πρωτότυπο έπιπλο έκθεσης από αυτά που μένουν στο επίπεδο του σχεδιασμού και όχι της πραγματοποίησης και της παραγωγής. Με πειραματικό, λοιπόν, design βγαλμένο από την αισθητική του μέλλοντος, το γραφείο Furtif διαρρηγνύει τις τρεις διαστάσεις με το τριγωνικό σφηνοειδές σχήμα του. Παραπέμπει λίγο σε πολεμικό αεροσκάφος τύπου stealth, που σαν να έχει ήδη αναπτύξει τρομακτική ταχύτητα ετοιμάζεται να εξαφανιστεί μπροστά από τα μάτια μας.

Αυτό το γραφείο με το πρωτοποριακό design κατασκευάζεται από ξύλο βαμμένο σε λευκό ή μαύρο με ματ η μεταλλικό φινίρισμα  και είναι κομμάτι της συλλογής επίπλων Furtif. Μπορεί να το συνοδεύσει και η εξίσου εκπληκτική συρταριέρα της συλλογής η οποία διαθέτει τρία συρτάρια. Επίσης μπορούν να ενωθούν πολλά γραφεία Furtif και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο επιβλητικό τραπέζι-γραφείο για αίθουσες συνεδριάσεων.

Ο Daniel Rode γεννήθηκε το 1969 στη Γαλλία και σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Design στην Ecole Boulle στο Παρίσι. Το 1992 ξεκίνησε τη λειτουργία της δικής του εταιρίας στο Παρίσι εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στο σχεδιασμό επίπλων. Το 1999, αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιταλία και να ιδρύσει την Rode Design, παραμένοντας στην καρδιά της δημιουργικής διαδικασίας. Σχεδιάζει λειτουργικά και όμορφα αντικείμενα με αισιόδοξο ύφος και οι δημιουργίες του ενσαρκώνουν μία παράδοξη σύζευξη ανάμεσα στον στιβαρό ρεαλισμό και την ονειρική ελαφρότητα.

Ο Roche Bobois είναι ένας από τους πιο γνωστούς Γαλλικούς οίκους επίπλων με περισσότερα από πενήντα χρόνια παρουσίας στο χώρο του design. Έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με διάσημους Γάλλους σχεδιαστές, ο οίκος Roche Bobois συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του δημιουργώντας κομμάτια που με εμβληματική παρουσία στο χώρο του επίπλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Βασίλης 24/11/2017 - 00:21

Τιμή?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.