Αρχική Μόδα & Ένδυση Γυναικεία Παπούτσια της Matali Crasset για την Ateliers Tersi.

Γυναικεία Παπούτσια της Matali Crasset για την Ateliers Tersi.

by Anna Karataglidou
Ateliers Tersi Matali Crasset

Μετά από επιτυχημένες δημιουργίες στον χώρο του design και του επίπλου η ταλαντούχα Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Matali Crasset δοκιμάζει το σχεδιαστικό της ταλέντο και στον χώρο της μόδας. Σε συνεργασία με το διακεκριμένο εργαστήριο κατασκευής παπουτσιών Ateliers Tersi δημιουργεί μια μοναδική συλλογή από γυναικεία παπούτσια με το όνομα “Life in Technicolor”.

Για το συγκεκριμένο Project, το Ateliers Tersi επέλεξε ανάμεσα από γνωστούς γάλλους καλλιτέχνες τη Crasset. Το ζητούμενο ήταν να δημιουργήσει μία σειρά από τέσσερα μοντέλα παπουτσιών τα οποία θα διατίθενται σε περιορισμένη παραγωγή από τον κατασκευαστή. Η Matali Crasset στη δική της συλλογή την οποία η ίδια ονόμασε “Life in Technicolor” εμπνεύστηκε από το δυναμισμό και το μεγαλείο της θηλυκότητας που προσωποποιείται στην γυναίκα της πόλης και ειδικά της γυναίκας που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση.

Ανάλογα λοιπόν με τη γυναικεία δραστηριότητα δημιούργησε τέσσερα ζευγάρια από γυναικεία παπούτσια με αντίστοιχο όνομα, τα “l’ arrogante”, “la capricieuse”, “l’ absolue” και “l’ audacieuse”, δηλαδή “η αλαζονική”, η “ιδιότροπη”, η “απόλυτη” και η “τολμηρή”. Το κάθε σχέδιο εκφράζει κάποια διαφορετική περίσταση της καθημερινότητας μιας γυναίκας. Από μια μέρα στο γραφείο στη χαλαρή εκδρομή με φίλους το σαββατοκύριακο και τη βραδινή έξοδο στο κέντρο της πόλης.

Στα γυναικεία παπούτσια της, η Matali Crasset χρησιμοποιεί σαν βάση το μαύρο χρώμα και ενισχύει ενισχύει τις λιτές γραμμές των ραφών με γεωμετρικά μοτίβα. Σαν τελική πινελιά προσθέτει δερμάτινες λεπτομέρειες τονισμένες με κάποιο από τα βασικά χρώματα, το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε.

Το γαλλικό υποδηματοποιείο Ateliers Tersi κατασκευάζει παπούτσια από το 1934 και είναι ιδιαίτερα γνωστό για την ποιότητα της δουλειάς του. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου project ανέθεσε και σε άλλους καλλιτέχνες τη δημιουργία μοναδικών σχεδίων. H Matali Crasset είναι διάσημη γαλλίδα καλλιτέχνης και μια χαρακτηριστική μορφή του χώρου που έχει να παρουσιάσει μεγάλο όγκο δουλειάς, τόσο σε αριθμό όσο και σε θεματολογία. Η ποικιλία των μέσων με τα οποία εκφράζεται είναι αξιοσημείωτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.