Αρχική Αρχιτεκτονική Φωτογραφική επικάλυψη κτιρίου στο 2 Girls building της Μελβούρνης.

Φωτογραφική επικάλυψη κτιρίου στο 2 Girls building της Μελβούρνης.

by Andreas Rekopoulos
Photographic Facade Skin at 2 Girls building in Melbourne

Ο πολυχώρος 2 Girls building στην Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κτίριο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικό. Βασικό διαφοροποιώ στοιχείο του αποτελεί η καινοτόμα άκρως καλλιτεχνική επικάλυψη του.

Πρόκειται για ένα χώρο όπου συνυπάρχουν η μοντέρνα τέχνη, η αρχιτεκτονική και η καλλιτεχνική φωτογραφία. Η εικαστική παρέμβαση όμως που κάνει το κτίριο να ξεχωρίζει τόσο έντονα από τον περιβάλλοντα χώρο και του δίνει μια τόσο ιδιαίτερη ταυτότητα είναι η Φωτογραφική επικάλυψη κτιρίου. Η ιδέα ήταν του τοπικού αρχιτεκτονικού γραφείου KUD architects, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ως πρόσοψη για το κτίριο μια εκτύπωση ενός έργου της Αυστραλής φωτογράφου Samantha Everton.

Όλη η μπροστινή πρόσοψη αποτελεί μια τεράστια κορνίζα για το εντυπωσιακό έργο ‘masquerade’ το οποίο απεικονίζει δύο νεαρά κορίτσια σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό. Πέρα όμως από την εξαιρετική εφαρμογή της εκτύπωσης η οποία επεκτείνεται άψογα από το μπετόν στο γυαλί, ένα εξίσου εντυπωσιακό στοιχείο που συνθέτει την πλήρη εικόνα είναι το τεράστιο φωτιστικό, το οποίο είναι απομίμηση φωτιστικού εσωτερικού χώρου και προδίδει μια Τρίτη διάσταση στον γιγάντιο πλέον πίνακα.

Πέρα όμως από το εξαιρετικά πρωτότυπο εξωτερικό με την φαντασμαγορική διακοσμητική επικάλυψη κτιρίου αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στο όμορφα επιμελημένο εσωτερικό του κτιρίου, όπως αυτό απεικονίζεται στις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.