Αρχική Τεχνολογία Φακοί για Smartphone Sony QX10 / QX100 τα κινητά γίνονται DSLR.

Φακοί για Smartphone Sony QX10 / QX100 τα κινητά γίνονται DSLR.

by Anna Karataglidou
Sony Smart Lens QX10 QX100

Οι φακοί για Smartphone QX της Sony μετατρέπουν οποιοδήποτε Smartphone σε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR με έως 20.2 megapixel ανάλυση και έως 10x optical zoom.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιεί το Smartphone σας ως οθόνη, αλλά εκμεταλλεύεται και το λειτουργικό του κινητού ώστε να αποθηκεύσει, να επεξεργαστεί και να διαμοιράσει τις φωτογραφίες σας σε υπολογιστές, social media, ή στο internet.

Τα νέα δημιουργήματα της Sony αποτελούν επανάσταση στην τεχνολογία συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών δημιούργησε ένα πρωτοποριακό προϊόν που παντρεύει τα κινητά τηλέφωνα με την υψηλής ποιότητας φωτογραφία. Οι αυτόνομοι φακοί για Smartphone QX10 και QX100 εξαφανίζουν για πάντα το δίλημμα μεταξύ της χρήσης ενός Smartphone ως ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή την αγορά μιας αυτόνομης φωτογραφικής μηχανής.

Οι φακοί για Smartphone Sony QX10 και QX100 διαθέτουν ανάλυση 18 και 20 megapixels αντίστοιχα και κουμπώνουν πάνω στην Smartphone συσκευή με μία ρυθμιζόμενη δαγκάνα. Το Smartphone χρησιμοποιείται για έλεγχο αλλά και για να βλέπει ο χρήστης τις φωτογραφίες. Κάθε φακός είναι αυτόνομος και μπορεί να λειτουργήσει λαμβάνοντας εντολές από το κινητό τηλέφωνο μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Το μοντέλο QX10 διαθέτει αισθητήρα κάμερας 1/ 2,3” 18 megapixel ανάλυση και αντίστοιχο φακό με zoom 10Χ (25-250mm). Το μοντέλο QX100 διαθέτει μεγάλο αισθητήρα 1” και φακό RX100 II με γρήγορο zoom 3,6Χ (28-100mm). Στην ουσία το μοντέλο QX100 είναι μία φωτογραφική μηχανή Sony Cyber-shot DSC-RX100 II χωρίς την LCD οθόνη. Και τα δύο μοντέλα αυτόνομων φακών είναι συμβατά με την τεχνολογία NFC ώστε να συνδέονται ευκολότερα με τις συσκευές Smartphone. Χρησιμοποιούν λογισμικό της Sony, την εφαρμογή “Play Memories Mobile”, η οποία είναι συμβατή με iOs και Android.

Οι αυτόνομοι φακοί για Smartphone QX10 και QX100 της Sony διαθέτουν δικές τους μπαταρίες που φορτίζουν μέσω USB, υποδοχές για κάρτες μνήμης και κουμπιά ελέγχου του ζουμ και του διαφράγματος που τους επιτρέπουν μεγάλο βαθμό αυτονομίας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απόσταση από τη συσκευή Smartphone, σε τρίποδο ή κρατώντας το με το χέρι. Η μπαταρία αρκεί για να τραβήξει κανείς μέχρι και 220 φωτογραφίες.

Το μόνο θέμα, που είναι άλλωστε και προφανές είναι η μεταφορά τους, καθώς το μέγεθος των συσκευών QX10 και QX100 δεν επιτρέπει να μεταφέρεται εύκολα στην τσέπη, μαζί με το Smartphone. Ωστόσο, οι αυτόνομοι φακοί για SmartphoneQX10 και QX100 της Sony παραμένουν μια κορυφαία καινοτομία στον χώρο της τεχνολογίας που λύνει τα χέρια σε όσους χρησιμοποιούν τη Smartphone συσκευή τους για φωτογραφική μηχανή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.