Αρχική Home Decor Διακοσμητικά κεριά του Jean Marie Massaud για την B&B Italia.

Διακοσμητικά κεριά του Jean Marie Massaud για την B&B Italia.

by Andreas Rekopoulos
Overscale Candles and Overscale Flames Jean Marie Massaud B B Italia

Ο διαχρονικά επίκαιρος ταλαντούχος Γάλλος σχεδιαστής Jean Marie Massaud παρουσιάζει δύο σειρές από μοναδικά διακοσμητικά κεριά για την Ιταλική B&B Italia. Tην συλλογή Overscale Candles και την συλλογή Overscale Flames.

Η σειρά Overscale Candles είναι κανονικά κεριά σε οργανικά σχήματα, στηριζόμενα από ένα αφαιρετικό κυβοειδές μεταλλικό πλαίσιο. Σύμφωνα με την ον σχεδιαστή ουσιαστικά πρόκειται για κέρινα γλυπτά. Όπως τονίζει πρόκειται για μια αποτύπωση σε κερί μια σπάνιας πέτρας, ή ενός πολύτιμου λίθου. Ο σκοπός δεν είναι να τα ανάψει κάποιος, αλλά να τα χρησιμοποιήσει ως διακοσμητικό στοιχείο, ο ορισμός δηλαδή της έννοιας διακοσμητικά κεριά. Η συλλογή περιλαμβάνει ποικιλία σχεδίων σε μεγέθη που κυμαίνονται από 20 έως 50 εκατοστά.

Η δεύτερη σειρά είναι η Overscale Flames, εδώ ο σχεδιαστής παίζει με το ύφος του κεριού και το μετατρέπει σε μια τεράστια δάδα. Τα Overscale Flames δεν είναι κφτιαγμένα από κερί, πρόκειται για κεραμική κατασκευή που διαθέτει φυτίλι και ανάβει με παραφινέλαιο ή άλλα υγρά καύσιμα. Το σχεδιαστικό ύφος και η αισθητική είναι ίδια με τα Overscale Candles, όμως με ένα μέτρο ύψος, πρόκειται για ένα προϊόν που εξυπηρετεί μια σαφώς διαφορετική χρήση.

Τα διακοσμητικά κεριά και οι δάδες, δεν είναι το σύνηθες αντικείμενο του σχεδιαστή. Όμως για ακόμη μια φορά η Jean Marie Massaud δείχνει πόσο πολυπράγμων και πολυτάλαντος είναι. Καταπιάνεται με ένα προϊόν σχετικά ασυνήθιστο για ένα σχεδιαστή του προφίλ του, και το εξυψώνει με μια πινελιά τέχνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.