Αρχική Τεχνολογία Ασύρματα ακουστικά Parrot Zik 2.0 από τον Philippe Starck.

Ασύρματα ακουστικά Parrot Zik 2.0 από τον Philippe Starck.

by Andreas Rekopoulos
Ασύρματα ακουστικά Parrot Zik 2.0 από τον Philippe Starck

Τα ασύρματα ακουστικά Parrot Zik 2.0 είναι το δεύτερο μοντέλο της σειράς Bluetooth ακουστικών Zik και ξεχωρίζουν για τις εξελιγμένες λειτουργίες τους και το υπέροχο design δια χειρός Philippe Starck.

Σύμφωνα με την Parrot τα Zik 2.0 είναι το πιο εξελιγμένα ασύρματα ακουστικά στον κόσμο. Παρότι σίγουρα δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε αυτή την δήλωση, η αλήθεια είναι ότι διαθέτουν αμέτρητες καινοτόμες τεχνολογίες που εντυπωσιάζουν.

Βέβαια το πρώτο που προσέχει κανείς είναι το εντυπωσιακό design που φωνάζει με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για ένα premium προϊόν το οποίο στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας, για αυτό φρόντισε ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Philippe Starck.

Όμορφα αλουμινένια εξαρτήματα, ποιοτικό δέρμα και προσεγμένες λεπτομέρειες όπως οι πορτοκαλί σύνδεσμοι και τα κρυμμένα κουμπιά, κάνουν εμφανές την διάθεση του σχεδιαστή να φτιάξει ένα εκλεπτισμένο προϊόν που απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς χρήστες, αυτούς που αναζητούν την υψηλή τεχνολογία σε συνδυασμό με άψογη αισθητική.

Τα ασύρματα ακουστικά Parrot Zik 2.0 χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Bluetooth για σύνδεση με ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, Tablet, υπολογιστές, τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα, ή όποια άλλη συσκευή αναπαραγωγής ήχου διαθέτει Bluetooth.

Όπως θα περίμενε κανείς τα Zik 2.0 είναι εξοπλισμένα με τόσο πολλές τεχνολογίες που θα μπορούσαν άνετα να συναγωνιστούν τα ακουστικά που φοράνε οι πιλότοι στρατιωτικών ελικοπτέρων. Υπάρχουν πέντε μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό, αισθητήρες αφής, καθώς και αισθητήρας που ανιχνεύει αν φοράτε τα ακουστικά στο κεφάλι σας, και κάνει αυτόματα Pause την μουσικά εφόσον τα βγάλετε.

Βέβαια φανταζόμαστε ότι με $400 προτεινόμενη τιμή πώλησης περιμένετε πολλά ακόμη, τα Zik 2.0 δεν απογοητεύουν καθώς προφέρουν αμέτρητες εξελιγμένες λειτουργίες.

Smart-touch panel

Η δερμάτινη επιφάνεια του δεξιού ακουστικό έχει ενσωματωμένο το λεγόμενο smart touch panel, μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια με την οποία ελέγχονται τα ακουστικά χωρίς αντιαισθητικά κουμπιά. Είτε θέλετε να τηλεφωνήσετε, είτε να απαντήσετε μια κλίση είτε να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου, όλα γίνονται με ένα απλό άγγιγμα.

Stunning sound

Ίσως το πιο βασικό από όλα καθώς πρόκειται για ακουστικά είναι η ποιότητα του ήχου. Αυτή διασφαλίζετε από πλήρη ψηφιακή ενίσχυση ανάλυσης 32bit και πλήρες equalizer 5 καναλιών το οποίο ρυθμίζεται μέσα από ένα ειδικό application συμβατό με android και iOS.

Παράλληλα διαθέτουν και DSP (Digital Sound Processor) ψηφιακή επεξεργασίας σήματος. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προεπιλεγμένα σενάρια ώστε να έχετε ηχητικά εφέ που προσομοιώνουν για παράδειγμα μια αίθουσα κονσέρτου, ή έναν ΄χώρο συναυλιών. Βέβαια εφόσον δεν σας ικανοποιούν το προεπιλεγμένα σενάρια, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και αν αποθηκεύσετε το δικό σας.

HD Voice

Τα ασύρματα ακουστικά Parrot Zik 2.0 διαθέτουν ήχο υψηλής ευκρίνειας (High Definition) και στην ομιλία όταν μιλάτε πχ. με το κινητό σας ή μέσα από έναν υπολογιστή. Έτσι σε συνδυασμό με την τεχνολογία Bluetooth v3.0 προσφέρουν κρυστάλλινο ήχο ομιλίας.

Adaptive Noise Control

Το φιλτράρισμα εξωτερικού θορύβου είναι ίσως η δυσκολότερη λειτουργία για έναν σύστημα ακουστικών.

Για να επιτύχουν βέλτιστη αφαίρεση θορύβου τα Parrot Zik 2.0 είναι εξοπλισμένα με δύο μικρόφωνα και ένα αισθητήρα κίνησης της γνάθου σε κάθε ακουστικό. Τα μικρόφωνα και οι αισθητήρες αναλύουν την φωνή σας και βάση ενός ειδικού αλγορίθμου την ξεχωρίζουν από τους θορύβους του περιβάλλοντος ώστε ο συνομιλητής σας να ακούει καθαρά μόνο την φωνή σας.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως να ακούτε και εσείς καθαρά αυτόν που σας μιλάει. Έτσι το κάθε ακουστικά διαθέτει επιπλέον 3 μικρόφωνα τα όποια αναλύουν των θόρυβο που φτάνει στα ακουστικά σας από την άλλη πλευρά της γραμμής και τον αφαιρούν. Για βέλτιστη απόδοση κάθε μικρόφωνο είναι ρυθμισμένο ώστε να «πιάνει» και να φιλτράρει συγκεκριμένο φάσμα ηχητικών συχνοτήτων.

Street Mode

Η λειτουργία Street Mode είναι ευκολία που εξυπηρετεί στην ασφάλεια σας όταν κινείστε έξω στον δρόμο με τα ακουστικά στα αυτιά. Αυτό που κάνει είναι να στέλνει τον ήχο με τέτοιο τρόπο που είναι σαν να ακούγατε μουσική από εξωτερικό ηχείο. Με αυτό τον τρόπο η ακοή σας δεν απομονώνεται από το περιβάλλον και διατηρείται η ηχητική αντίληψη του περιβάλλοντα χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.