Αρχική Τεχνολογία Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα Smartflower.

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα Smartflower.

by Andreas Rekopoulos
Smartflower POP All-In-One Solar System

Η Αυστριακή εταιρία Smartflower κατασκευάζει τα πλέον καινοτόμα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία παράγουν καθαρή ενέργεια ενώ ταυτόχρονα διατηρούν και οπτική αρμονία με το περιβάλλον.

Βασικό πλεονέκτημα του συστήματος Smartflower είναι ότι πρόκειται για αυτόνομα φωτοβολταϊκά, που σημαίνει ότι η μονάδα είναι Plug & Play και πανεύκολη στην εγκατάσταση. Κάθε «λουλούδι» έχει ενσωματωμένους μετασχηματιστές, σταθεροποιητές και ότι άλλο χρειάζεται για παροχή καθαρού ρεύματος. Δεν χρειάζεται καμία άλλη υποδομή για να λειτουργήσει πέρα από σύνδεση στο δίκτυο, και βίδωμα με 4 βίδες στο έδαφος.

Η απόδοση του συστήματος είναι δε τέτοια που ένα Smartflower μπορεί να τροφοδοτήσει το μέσο Ευρωπαϊκό σπίτι με ρεύμα από μόνο του. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες το μέσο νοικοκυριό της Αυστρίας, όπου και κατασκευάζεται το Smartflower καταναλώνει 3.550 kWh. τον χρόνο. Σε αντίστιξη ένα Smartflower με τις συνθήκες ηλιοφάνειας της Αυστρίας παράγει κατά μέσο όρο 4.000 kWh. Γεγονός που σημαίνει ότι μια μονάδα είναι αρκετή για παράσχει ενεργειακή αυτάρκεια στο μέσο νοικοκυριό.

Για να επιτύχει την εντυπωσιακή αυτή απόδοση, εκτός φυσικά από το υπέρ-υψηλής απόδοσης πάνελ χρησιμοποιεί, το Smartflower ενσωματώνει και μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες που δεν διαθέτουν τα συμβατικά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Ένα σημαντικό τεχνικό του πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα καλύτερης παρακολούθησης του ήλιου που αυξάνει έως και 40% την απόδοση. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα με βραχίονες που επιτρέπει στο Smartflower να κινείται σε 3 άξονες να παρακολουθεί τον ήλιο και να δέχεται την ηλιακή ακτινοβολία πάντα με την βέλτιστη δυνατή γωνία. Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος είναι το εξελιγμένο σύστημα ψύξης του που εκμηδενίζει τις απώλειες λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

Τέλος τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα Smartflower διαθέτουν και σύστημα αυτόματου καθαρισμού, ώστε να μην μειώνεται η απόδοση των πάνελ τους από σκόνη και βρωμιές. Όταν ο ήλιος πέσει το «ηλιακό λουλούδι» διπλώνει εντελώς ώστε να μην λερώνονται τα πάνελ, και κάθε πάνελ καθαρίζεται ερχόμενο σε τριβή με το ειδικό υλικό που έχει στο πίσω μέρος του το διπλανό του πάνελ. Η σωστή ψύξη, σε συνδυασμό με το πλεονέκτημα του αυτόματου καθαρισμού δίνουν ένα επιπλέον 15% απόδοσης σε σχέση με τα συμβατικά φωτοβολταϊκά.

Πέρα όμως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά απόδοσης το σύστημα ξεχωρίζει κυρίως για την πρωτότυπη αισθητική του και την τεράστια ευελιξία τοποθέτησης. Ξεχάστε τις ειδικές κατασκευές σε οροφή, την δύσκολη συντήρηση και ασχήμια των τεράστιων φωτοβολταϊκών του παρελθόντος. Το Smartflower τοποθετείται εύκολα οπουδήποτε, χρειάζεται ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα για να στηθεί, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα και φυσικά είναι ιδιαίτερα κομψό.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά φωτοβολταϊκά που πολλοί μάλιστα τα κατηγορούν ότι χαλάνε την αρμονία του τοπίου τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα Smartflower είναι ακριβώς στον αντίποδα. Τοποθετώντας ένα Smartflower έχετε άμεσα ενεργειακή αυτονομία, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα θαυμάζουν το φουτουριστικό ηλιακό σας λουλούδι, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις οικολογικές σας ευαισθησίες.

Έτσι θα πρέπει να είναι τα σύγχρονα φωτοβολταϊκά,  απλά, όμορφα, χρηστικά και εύκολα στην μετακίνηση, μια καθημερινή ηλεκτρική συσκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.