Αρχική Τέχνη 18 Σημαίες κρατών φτιαγμένες με τα παραδοσιακά φαγητά κάθε χώρας.

18 Σημαίες κρατών φτιαγμένες με τα παραδοσιακά φαγητά κάθε χώρας.

by Andreas Rekopoulos
National Flags Made From Traditional Food

Ως ατραξιόν της διεθνούς έκθεσης φαγητού του Σύδνεϋ το διαφημιστικό γραφείο WHYBIN\TBWA δημιούργησε μια ευφάνταστη συλλογή από 18 σημαίες κρατών φτιαγμένες χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά τοπικά φαγητά κάθε χώρας.

Το ιδιαίτερα έξυπνο αυτό εγχείρημα αποτυπώνει με καλλιτεχνικό τρόπο τις διατροφικές συνήθειες των χωρών, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια ιδιαίτερη εικαστική παρένθεση. Έτσι η σημαία της Ιταλίας αποτελείται από βασιλικό, ντομάτες και μακαρόνια, η σημαία των ΗΠΑ από χοτ-ντογκ, η Ελληνική σημαία από φέτα και ελιές, ενώ η σημαία της Ιαπωνίας από ρύζι και τόνο.

Η δυσκολία της υλοποίησης φυσικά ήταν να βρεθούν αντιπροσωπευτικά φαγητά της κάθε χώρας και να έχουν και τα κατάλληλα χρώματα ώστε να αποτυπώνουν τα χρώματα της σημαίας της. Oι WHYBIN\TBWA όμως έκαναν εξαιρετική δουλειά ταιριάζοντας άψογα τα χρώματα με τα φαγητά, απολαύστε τις «νόστιμες σημαίες» τους παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.